Новости од индустријата

Како да инсталирате надворешен безжичен рутер

2020-11-05
Има многубезжични рутери во затворени простории, на отворено, или на брод и преносни. Внатрешните, внатрешните и преносни рутери се попогодни и едноставни за инсталирање. Сепак, има повеќе барања за инсталирање на надворешни безжични рутери. Како да инсталирамнадворешни безжични рутери?
1. Како да инсталиратенадворешен безжичен рутер
1. Фиксна
Ако е фиксиран на идот, пробијте дупки во соодветното растојание на идот според големината на holeидната дупка на задниот дел на рутерот, а потоа закачете челични клинци во дупките, и закачете ги wallидните дупки на уредот на челични клинци. Рутерот може да се фиксира на wallидот; ако е фиксиран на столб, можете да го затегнете жлебот на рутерот на столбот, а потоа со најлон јаже да поминете низ holeидната дупка и да го врзете на wallидот.
2. Мрежна врска
По фиксирање, можете да го поврзете интерфејсот на рутерот со POE портата на инјекторот со мрежен кабел, а потоа да го вклучите напојувањето за да видите дали е вклучен индикаторот за рутерот. Општо земено, системот ќе започне во рок од една минута по вклучувањето, индикаторското светло ќе светне сино.
3. Проверка на врската
Стандардниот режим нарутер is AP mode, so after connecting to the power supply, you need to manually configure the static IP address of the computer. The IP address of the AP mode is 192.168.2.1. After the computer IP address is set, it needs to be in the "Start" "Run" Enter ping192.168.2.1 to confirm that the рутер is connected, if not, check the local address configuration or indicator light.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept